Insamling av mejladresser

2016-05-20 | Nyheter/Nyheter Avtal

Polisförbundet förbereder inför en eventuell konflikt i höst och därför är det viktigare än någonsin att vi kan nå dig med snabb information. Av den anledningen pågår en kampanj för att samla in kontaktuppgifter.

De kontaktuppgifter vi efterfrågar är privata mejladresser och mobilnummer. Vi samlar in dem på olika sätt. Dels ute på arbetsplatserna, dels via webben och via frisvar med Polistidningen.

Fredagen den 20 maj går vi även ut med ett sms riktat till medlemmar som vi har mobilnummer till, men vars mejladresser vi saknar. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att de inte behöver ha sitt medlemsnummer tillhands. Kopplingen till rätt medlem sker automatiskt.

Att vi inte ber om personnummer är för att skydda medlemmarnas personuppgifter. Polisförbundet har en strikt policy för hanteringen som du kan läsa mer om här.

Insamlingen av kontaktuppgifter är en viktig del av organisationens förberedelse för en eventuell konflikt. Mer om konfliktförberedelserna kan du läsa i Polisförbundets konflikthandbok.