Knivskärning påminner om polisers utsatthet

2017-08-31 | Nyheter

En polis blev i dag knivskuren på Medborgarplatsen i Stockholm.

– Det är fruktansvärt att en polis attackerats under pågående yrkesutövning, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Vid halv tio-tiden på torsdagen kom uppgifter om att en polis attackerats med kniv då han patrullerade Medborgarplatsen på Söder i Stockholm. Han togs direkt omhand av kollegor på plats och senare kom uppgifter om att han kommer att kunna lämna sjukhuset under dagen.

– Det var ett otroligt skönt besked och en oerhörd lättnad att få veta att han inte blev allvarligare skadad. Samtidigt påminner den här händelsen om utsattheten i polisyrket, säger Lena Nitz.

När Polisförbundet tidigare i år ställde frågor till medlemmarna om utsattheten i yrket svarade sju av tio att de upplevde att den ökat de senaste två åren.

Polisförbundets rapport om hot och våld mot poliser finns här.