Ballonger under valkampanjen Prio1: #flerpoliserTemadagen Polisens dag

På temadagen Polisens dag vill vi visa vilken betydelse en bra polis har för hela samhällets trygghet. Våra medlemmar genomför tusentals små och stora insatser varje dag som är av stor betydelse för såväl enskilda individer som samhället i stort. Polisens dag infaller den sista torsdagen i augusti varje år.

Polisens dag 2018

På Polisens dag den 30 augusti lämnade vi över vår namninsamling från valkampanjen PRIO1: #flerpoliser till justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (s).

Under dagen fanns vi på plats på Sergels torg i Stockholm. Vi delade ut fika och berättade om Polisförbundets verksamhet.

Polisdebatt

Vi arrangerade en debatt om polisfrågor på Kulturhuset i Stockholm. Medverkande: Morgan Johansson (s), justitie- och inrikesminister, Tomas Tobé ordförande Justitieutskottet och rättspolitisk talesperson (m), Lena Nitz, ordförande Polisförbundet, Hanif Azizi, polis i Rinkeby och Ted Eriksson, polis i Malmö.

Polisens dag i media

Aftonbladet: Tusentals poliser i upprop - kräver mer lön

Aftonbladet: Man vill alltid ha tydligare svar

Polistidningen: Tjock lunta i blå rosett nu hos justitieministern