Vill du jobba för att ge ett av Sveriges viktigaste yrken bättre villkor och förutsättningar? Att jobba på Polisförbundet innebär att jobba med en av Sveriges mest diskuterade frågor. Människors trygghet är en förutsättning för ett välmående demokratiskt samhälle. Att skydda, hjälpa och ställa till rätta är våra medlemmars uppdrag. Då krävs också bra poliser med rätt utbildning, rätt lön och rätt villkor.

I vårt arbete strävar vi efter att vara professionella, engagerade och konstruktiva. Det är också egenskaper vi söker hos nya medarbetare. Allt för att skapa bra förutsättningar och medlemsvärde för de drygt 20 000 poliser som är medlemmar hos oss.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara vår förbundsordförandes högra hand och kommer att stötta i hennes dagliga arbete. Det innebär att boka, koordinera och samordna förbundsordförandens kalenderbokningar och reseadministration samt säkerställa att ordförande har rätt och kvalitetssäkrat underlag inför möten och sammanträden. Det gör du genom att själv begära in dessa via kallelser eller genom att beställa från organisationen i övrigt.

Du kommer att planera och koordinera möten och förbereda förbundsordföranden inför dessa genom att se till att nödvändigt skriftligt material kommer henne tillhanda med god framförhållning. Du kommer även att skriva mötesanteckningar och kortare PM i aktuella frågor samt tar fram efterfrågat material inför revision.

Du kommer även att skriva protokoll och fungera som sekreterare vid förbundsstyrelsens sammanträden och i övrigt avlasta förbundsordförande. Tillsammans med kansliledningen kommer du att ansvara för möten och evenemang där förbundsordförande deltar.

För att lyckas i rollen har du:

• Relevant utbildning på området och minst tre års dokumenterad erfarenhet som assistent/ sekreterare och/eller administratör.
  • Du har ett strukturerat arbetssätt som präglas av ordning och reda och har god framförhållning i planering och aktiviteter.
  • Du är van vid av att arbeta med flera uppgifter parallellt och kan hantera stressiga situationer och prioritera bland arbetsuppgifter utan att ge avkall på noggrannhet och kvalitet.
  • Du är van vid att ta initiativ för att få saker att hända och är samtidigt flexibel och ser ett värde i att hjälpa andra.
  • Du har god förmåga att skriva och sammanfatta texter och du talar och skriver såväl svenska som engelska på en hög nivå.
  • Du har mycket goda datakunskaper, särskilt i Officepaketet och i Outlook.
  • Hög integritet, initiativförmåga och god servicekänsla kännetecknar dig som person.
  • Det är meriterande om du har kunskap om hur en facklig eller annan idéburen demokratisk organisation fungerar.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med möjligheter att utvecklas i tjänsten. Vi sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm, bara ett stenkast från Drottninggatans myller. Självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension. Vi har flexibla arbetstider och inom ramen för vår förmånsportal erbjuds både friskvård och pensionsplanering samt andra bra personalerbjudanden.

Mer om oss på Polisförbundet

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar landets poliser och har omkring 20 000 medlemmar. På förbundskansliet i centrala Stockholm arbetar cirka 30 personer med förhandlingar, medlemsservice, kommunikation och opinion, utbildning, Polistidningen med mera. Förbundets vision är: ”En poliskår uppskattad och respekterad av alla”.

Polisförbundet arbetar för arbetsplatser med ökad jämställdhet, öppet klimat och bekämpar alla former av diskriminering. Vi är övertygade om att mångfald berikar och ser därför gärna både kvinnor och män med olika bakgrund som sökande.

Mer om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 procent). Polisförbundet tillämpar sex månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan i form av personligt brev och CV skickas senast den 30 november 2018 med e-post till jobb@polisforbundet.se.

Ange ”assistent till förbundsordföranden” i ämnesraden.

Information lämnas av administrativ chef Ann Westman eller Unionens representant Malin Ekmark. Båda nås på telefon 08-676 97 00.

Välkommen med din ansökan!