Att arbeta på Polisförbundet innebär att jobba med en av Sveriges mest diskuterade frågor. Människors trygghet är en förutsättning för ett välmående demokratiskt samhälle. Att skydda, hjälpa och ställa till rätta är våra medlemmars uppdrag. Då krävs också bra poliser med rätt utbildning, rätt lön och rätt villkor.

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha bra villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet. Förbundets vision är ”En poliskår uppskattad och respekterad av alla”.

Polisförbundet ingår i TCO och cirka 92 procent av Sveriges poliser är våra medlemmar.
Över 1 300 förtroendevalda poliser och 30 medarbetare på Polisförbundets kansli arbetar med att skapa goda arbetsvillkor för medlemmarna. Det gör vi bland annat genom medlemsservice, förhandlingar, facklig utbildning, kommunikation, opinionsbildning och påverkan av beslutsfattare på olika nivåer.

Uppdraget

Som Förhandlingschef har du en central och utmanande nyckelroll inom Polisförbundet, i en tid av stora förändringar inom polisväsendet. Uppdraget präglas av relationsbyggande och ett stort antal kontaktytor, såväl internt som externt. Du är övergripande ansvarig för att leda Polisförbundets förhandlingsorganisation. En central del i uppdraget är processledning och förankring med förtroendevalda i regionerna. Du är chef för ombudsmannaavdelningen vilket innebär personal- och arbetsmiljöansvar för elva kvalificerade medarbetare. Avdelningen har ett brett ansvarsområde gentemot medlemmarna som bland annat innefattar kollektivavtalsförhandlingar, arbetsmiljöfrågor, tvisteförhandlingar samt utbildningar och chefsstöd.
Du ingår i förbundets ledningsgrupp och rapporterar till kanslichefen samt rapporterar till Polisförbundets förbundsstyrelse i förhandlings- och avtalsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Leda och utveckla ombudsmannaavdelningen med personalansvar för elva medarbetare, ombudsmän, jurister och utbildningssamordnare. Ansvaret innefattar verksamhetsplanering, lönesättning och budgetansvar.
  • Ansvara för upplägg och genomförande av avtalsrörelse.
  • Driva förhandlingsfrågor mot arbetsgivarens förhandlingsorganisation, Polismyndigheten, Säkerhetspolisen och Arbetsgivarverket.
  • Vara företrädare för förbundet externt gentemot arbetsgivare och andra fackliga organisationer.
  • Representera Polisförbundet och ingå i förhandlingschefsgrupperingar inom TCO och OFR.
  • Ingå i ledningsgruppen för Polisförbundet.

Kandidatprofil

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att leda förhandlingsarbete i kombination med att du är en erfaren chef och ledare. För att lyckas i rollen har du ett professionellt och förtroendeingivande förhållningssätt och en strategisk analysförmåga. Du är van att leda processer och förankringsarbete i politiskt styrda organisationer och skapar ett gott samarbetsklimat. Som person är du trygg och stabil och vilar stadigt i din erfarenhet. Du trivs i rollen som chef och stöttar och entusiasmerar dina medarbetare samt har lätt för att fatta beslut.

Kunskaper och erfarenheter

• Flera års erfarenhet av att leda förhandlingsarbete och god kännedom om partssystemet.
  • Flerårig chefserfarenhet med erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva utveckling.
  • Förmåga att lösa komplexa situationer i dialog med andra.
  • Mycket god förmåga att vårda och utveckla förtroendefulla relationer.
  • Van att vara extern talesperson och hantera mediakontakter.
  • Kvalificerad erfarenhet av verksamhets- och ekonomistyrning, gärna från facklig verksamhet, medlemsburen eller annan politiskt styrd organisation.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom ett förbund eller idéburen organisation och har god förståelse för politiskt styrda organisationer. Du delar Polisförbundets grundläggande värderingar.

Om att arbeta på Polisförbundet

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet är placerat i nya lokaler i Solna. Polisförbundet arbetar för arbetsplatser med ökad jämställdhet, öppet klimat och bekämpar alla former av diskriminering. Vi är övertygade om att mångfald berikar och ser därför gärna både kvinnor och män med olika bakgrund som sökande. Polisförbundet har utvecklat goda förutsättningar för att arbeta på distans.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 16 juni 2021. Välkommen att söka redan idag! Intervjuer kommer att ske löpande.

Ansök här med cv och personligt brev

Facklig kontaktperson är Hans Olsson, Unionen
telefon: 08-676 97 46
e-post: hans.olsson[at]polisforbundet.se