Är du en ombudsman med god kännedom om förhandlingsfrågor? Trivs du på ett kansli där du får ta stort eget ansvar och utvecklas inom förhandlingsområdet? Är du bra på att hitta lösningar där andra ser problem? Då kan du vara den vi söker!

Om Polisförbundet

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar landets poliser och har ca 20 000 medlemmar. Att jobba på Polisförbundet innebär att jobba med en av Sveriges mest diskuterade frågor.  Människors trygghet är en förutsättning för ett välmående demokratiskt samhälle. Att skydda, hjälpa och ställa till rätta är våra medlemmars uppdrag. Då krävs också bra poliser med rätt utbildning, rätt lön och rätt villkor.

I vårt arbete strävar vi efter att vara professionella, engagerade och konstruktiva. Det är också egenskaper vi söker hos nya medarbetare. Allt för att skapa bra förutsättningar och medlemsvärde för de 20 000 poliser som är medlemmar hos oss.

Arbetsuppgifter

På Polisförbundet ges du möjligheten att arbeta med varierande arbetsuppgifter. I din roll som ombudsman arbetar du främst inom områdena förhandling och rådgivning. Arbetsuppgifterna rör allt från att via mejl och per telefon ge kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda och till att företräda medlemmar i centrala förhandlingar med arbetsgivare. Du kommer även hålla i fackliga utbildningar för förtroendevalda.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Du har flera års erfarenhet från tidigare tjänst som ombudsman alternativt som förtroendevald och av kvalificerat förhandlingsarbete. Meriterande är erfarenhet från arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation.
  • Du har goda kunskaper i arbetsrätt, avtalskonstruktioner, arbetsmiljö och yrkesfrågor. Du har erfarenhet av att hålla i utbildningar samt en pedagogisk förmåga.
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Du har polisiär kompetens.

För att trivas i rollen som ombudsman arbetar du självständigt och har förmåga att strukturera och prioritera i ditt arbete. Du arbetar lösningsfokuserat på ett självständigt sätt samtidigt som du tycker om att samarbeta med andra och stödja dina kollegor eller förtroendevalda i arbetet när det behövs. Du deltar även i olika samverkansgrupper, till exempel med andra fackförbund. I och med att du har flera olika kontaktytor är du kommunikativ och trivs i en social och serviceinriktad roll. Du drivs av att arbeta med och för människor och har förmåga att lyssna och att förklara komplex information på ett pedagogiskt sätt.

Ansökan

Tjänsten är ett vikariat till och med augusti 2023 på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet är placerat i nya lokaler i Solna. Polisförbundet arbetar för arbetsplatser med ökad jämställdhet, öppet klimat och bekämpar alla former av diskriminering. Vi är övertygade om att mångfald berikar och ser därför gärna både kvinnor och män med olika bakgrund som sökande. Då vi även gärna ser sökande från hela landet erbjuder vi möjlighet till övernattningslägenhet i Stockholm.

Välkommen att skicka in din ansökan till jobb@polisforbundet.se senast 23 september.

Kontaktpersoner

Information om tjänsten lämnas av förhandlingschef Martina Perzanowska martina.perzanowska@polisforbundet.se eller Unionens representant Tobias Virolainen tobias.virolainen@polisforbundet.se