Som medlem kan du få juridisk hjälp av LO-TCO Rättsskydd, fackens juridiska byrå. För Polisförbundets räkning avslutade byrån 36 ärenden under 2020 och 26 nya ärenden tillkom. Totalt fördelades under 2020 över 4,7 miljoner kronor i skadestånd eller ersättningar efter vunna mål.

− Det är en viktig trygghetsfråga att våra medlemmar kan räkna med hjälp när man till exempel råkar ut för en arbetsskada, säger Hans Olsson, ombudsman på Polisförbundet.

Men idag missar många medlemmar den här möjligheten till ersättning.

− Råkar du ut för en skada i jobbet är det viktigt att du gör en anmälan för att vi ska kunna hjälpa dig. Ta kontakt med ditt skyddsombud så fort du kan, säger Hans Olsson.

Anmäl en arbetsskada eller ett tillbud

Arbetsskador eller tillbud ska alltid anmälas. Tänk på att också anmäla skador som du i stunden inte upplever vara besvärande. Symptom och besvär från skadan kan komma senare.
Så anmäler du en arbetsskada

Rättshjälp eller juridiskt stöd

Du kan också få juridiskt stöd om du blir anmäld för brott i tjänsten, om du blir av med jobbet, får löneavdrag eller om du får en varning.
Rättshjälp och juridiskt stöd