Du som är medlem i Polisförbundet kan få juridisk hjälp av LO-TCO Rättsskydd, fackens juridiska byrå. För Polisförbundets räkning avslutade byrån 20 ärenden under 2021 och 21 nya ärenden tillkom. Totalt fördelades under 2021 över 6,3 miljoner kronor i skadestånd eller ersättningar efter vunna mål.

− Våra medlemmar hör till en utsatt yrkesgrupp men arbets- och försäkringsrättsliga processer kan vara svåra att driva på egen hand. Därför tycker jag att det är en viktig hjälp som vi kan erbjuda våra medlemmar, säger Hans Olsson, ombudsman på Polisförbundet.

Under 2021 hade LO-TCO Rättskydd 136 ärenden under handläggning för olika TCO-förbund, 39 av dessa ärenden rörde Polisförbundets medlemmar.

Många missar ersättning

Hans Olsson påpekar att det fortfarande är många medlemmar som missar den här möjligheten till ersättning.

− Råkar du ut för en skada i jobbet är det viktigt att du gör en anmälan för att vi ska kunna hjälpa dig. Ta kontakt med ditt skyddsombud så fort du kan, säger Hans Olsson.

Arbetsskador eller tillbud ska alltid anmälas. Tänk på att också anmäla skador som du i stunden inte upplever vara besvärande. Symptom och besvär från skadan kan komma senare.

Så anmäler du arbetsskada eller tillbud

Du kan också få juridiskt stöd om du blir anmäld för brott i tjänsten, om du blir av med jobbet, får löneavdrag eller om du får en varning.

Rättshjälp och juridiskt stöd