Vad ska man tänka på den första tiden?

– Sitt lugnt i båten, den första tiden är det korvstoppning. Du kommer att få många intryck i form av nya vänner, ny utbildning, ny stad och för vissa är det en stor omställning att sätta sis i skolbänken igen.

Många upplever att det här är stressande, men håll ut – tiden gör skillnad och saker faller på plats. Skulle du behöva prata får du gärna höra av dig!

Vilka är dina bästa tips till nya studenter?

– Förutom att försöka hänga med i studierna så rekommenderar jag att du tränar ordentligt. Senare i utbildningen är det fysiska examinationer och det underlättar enormt om du sköter träningen redan nu. Du kommer dock att få testa examinationerna innan, så att du vet vad de innebär.

Hur ska man hantera sociala medier som polis?

– Här gäller det att du har ett eget sunt förnuft och tänker på vad som är okej att lägga ut. Om du har uniform på bilder bör du till exempel inte ha några reklamsamarbeten. Vi ska vara neutrala i vår tjänsteutövning. 

Sedan finns det andra aspekter – om du utför vissa jobb så är det till exempel onödigt att visa upp sig eller sin familj på bild.

Vad har Polisförbundet gjort för polisstudenterna?

  • Vi har sett till så att du får kängor under utbildningen.
  • Vi har sett till så att du vid antagning väljer skola och polisområde där du längre fram gör aspiranten och får anställning.
  • Vi har sett till att du läser fyra terminer på skolan och avslutar studierna med aspiranten.
  • Vi har höjt ingångslönerna.
  • Vi har dubblat ob till och med 2024.

Mer om Peppe och vårt stöd till polisstudenter

Bli studentmedlem för 300 kronor