Polisförbundet söker en driven förbundsjurist med inriktning arbetsrätt och med intresse för fackliga frågor. Som förbundsjurist kommer du i huvudsak att arbeta med rättsfrågor och förhandlingar.

Du har en juristexamen samt goda kunskaper i förhandlingar inom områdena arbetsrätt, avtalsfrågor, avtalskonstruktioner och arbetsmiljö. Du har ett stort samhällsengagemang och delar våra fackliga värderingar.

Vi ser gärna att du har en bakgrund som polis eller annan erfarenhet av polisarbete, samt kunskap om hur en facklig eller annan idéburen demokratisk organisation fungerar.

Som person är du harmonisk, positiv, kreativ, noggrann, strukturerad och idérik. Du tycker om att arbeta i team och är en god lyssnare som är trygg i dig själv.

Arbetsuppgifterna består bland annat av handläggning av trygghetsärenden, MBL förhandlingar, tvisteförhandlingar, processer i Arbetsdomstolen, juridiskt stöd till Polisförbundet, rättsutredningar, utbildning av förtroendevalda i arbetsrätt och föredragande i Förbundsstyrelsen.

Mer om oss på Polisförbundet

Polisförbundet är ett TCO-förbund som organiserar landets poliser och har 20 000 medlemmar. På förbundskansliet i centrala Stockholm arbetar cirka 30 personer med medlemsservice, förhandlingar, information, utbildning, Polistidningen med mera.
Polisförbundet arbetar för arbetsplatser med ökad jämställdhet, öppet klimat och bekämpar alla former av diskriminering. Vi vill leva som vi lär, varför vi eftersträvar en kreativ arbetsplats som speglas av mångfald.

Mer om tjänsten

Polisförbundet tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av förhandlingschef Niklas Simson eller Unionens representant Fredrik Westin. Alla kan nås på telefon 08-676 97 00.

Ansökan

Ansökan i form av personligt brev och cv skickas senast den 30 november 2018 med e-post till jobb@polisforbundet.se. Ange ”Förbundsjurist” i ämnesraden.

Välkommen med din ansökan!