Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha bra villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet. Förbundets vision är ”En poliskår uppskattad och respekterad av alla”. Polisförbundet ingår i TCO och cirka 91 procent av Sveriges poliser är våra medlemmar.

Över 1 300 förtroendevalda poliser och cirka 30 medarbetare på Polisförbundets kansli i Solna arbetar med att skapa goda arbetsvillkor för medlemmarna. Det gör vi bland annat genom förhandlingar, medlemsservice, facklig utbildning, kommunikation, opinionsbildning och påverkan av beslutsfattare på olika nivåer.

Vi söker nu en ombudsman för en spännande roll med inriktning på förhandlingsarbete inom en rad olika områden så som lönerevision, villkor, arbetstid och kollektivavtal. Du kommer också att delta i förbundets arbete med olika utvecklingsprojekt, både internt inom förbundet och i samverkan med Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, OFR med flera. Rollen ingår i enheten som arbetar med förhandling och rättsskydd. Enheten ska verka för att planera, organisera och genomföra avtalsrörelser, genomföra beslutad inriktning gällande lönebildning och övriga villkor, driva relevanta förhandlingar som berör medlemmarna och mycket mer. Allt detta gör vi för att skapa en bättre arbetsvardag för dagens och framtidens poliser. Som ombudsman kommer du att utgöra en viktig kugge i uppdraget samtidigt som du erbjuds stora möjligheter till utveckling.

Om arbetet

Som ombudsman inom förhandlingsområdet kommer du att ha erfarna och trygga kollegor som hjälper dig att utvecklas inom yrkesrollen. Arbetet är mångfacetterat och inbegriper en rad olika områden. Utvecklingsprojekt som spänner över flera år blandas med snabbt uppkomna situationer som kräver informationsinhämtning, analys och beslut med korta tidsramar. Du kommer på många sätt att befinna dig i händelsernas centrum. Förhandlingsarbetet inom Polisförbundet är i allra högsta grad ett lagarbete, och vi hjälper varandra att uppnå bästa möjliga resultat och utvecklas som professionella individer.

Du kommer ha enhetschefen för förhandling och rättsskydd som närmaste chef och arbetar även nära förhandlingschefen. I enheten har du i dagsläget sex engagerade och kompetenta kollegor, och som stöd har du dessutom hela kansliet där vi är cirka 30 medarbetare med kompetens i allt från kommunikation till påverkansarbete och verksamhetsutveckling.

Som ny på Polisförbundet kommer du att komma in i en spännande tid av förändring på Polisförbundet där vi ser över arbetssätt, uppdrag och mål. En förändringsresa med syftet att ta stora kliv mot ett än mer sammansvetsat förbund där kansli, förbundsstyrelse och förbundsregioner arbetar mot gemensamma mål. Vidare finns det goda utvecklingsmöjligheter att bredda sig inom fler sakområden då vi gärna ser att våra ombudsmän tar sig an nya frågor baserat på de behov som finns inom organisationen och andra externa faktorer.

Din profil

Som ombudsman behöver du ha en polisexamen i grunden och ha jobbat som polis i några år. Du behöver också ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Tidigare erfarenhet från fackligt arbete eller arbete inom annan påverkansorganisation är meriterande, men inget krav.

Erfarenhet från förhandlingsarbete är ett plus, men det vi framför allt vill se är ett starkt engagemang samt en vilja att förändra och att påverka. Hos oss kommer du att ha stora möjligheter att lära dig nytt och att utvecklas inom olika ämnesområden.

Som person behöver du ha en hög social kompetens och även en förmåga att bygga konstruktiva samarbeten. Du är pragmatisk och konstruktiv, lösningsorienterad, målmedveten, har en god självkännedom och är trygg i dig själv.

Som anställd på Polisförbundet tror vi att det är en förutsättning att du har både ett stort samhällsintresse och ett starkt samhällsengagemang.

Vad vi kan erbjuda

På Polisförbundet arbetar du med högaktuella samhällsfrågor och för en yrkeskår som kommer att växa under lång tid framöver. Att växa i den takt som politikerna och medborgarna kräver, och samtidigt se till att de poliser som redan finns vill stanna kvar i yrket, är en utmaning. Polisförbundet vill, och måste, utöva inflytande i syfte att värna poliskårens integritet och professionalism samtidigt som vi alltid har våra medlemmars bästa för ögonen i allt vi gör. I detta arbete kommer du ha en nyckelroll.

Vi vill förena det bästa av två världar, där vi kombinerar effektiviteten i digitala arbetssätt med kreativiteten och styrkan i de fysiska mötena. Det ger dig möjlighet att arbeta hemifrån en viss del av arbetstiden. Vi tror att det formar en hållbar miljö och ett förbund i framkant med medarbetare som utvecklas som individer vilket möjliggör starka resultat.

Som anställd på Polisförbundets kansli arbetar du i nya och fräscha lokaler i Solna med fri tillgång till välutrustat gym. Kansliet har goda anställningsvillkor och vi värnar om våra anställdas hälsa och möjligheter att på ett hållbart sätt kombinera arbetsliv och fritid.

Polisförbundet arbetar för arbetsplatser med ökad jämställdhet, öppet klimat och bekämpar alla former av diskriminering. Vi är övertygade om att mångfald berikar och ser därför gärna både kvinnor och män med olika bakgrund och boendes på olika platser i landet som sökande.

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med provanställning, 6 mån

Startdatum: efter överenskommelse

Placering: Solna med möjlighet att arbeta på distans del av arbetstid

Ansökningsförfarande: skicka ditt CV och motivering om varför du är intresserad av rollen senast den 12 februari till jobb@polisforbundet.se. Ansökningarna behandlas löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid ansökan via mail godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter som du kan läsa mer om här: https://www.polisforbundet.se/om-oss/dina-personuppgifter/