Som medlem finns Polisförbundet vid din sida. Det är en trygghet om något händer dig. Gå med redan under polisutbildningen. Vi poliser utvecklar kåren tillsammans. 

Stöd till polisstudenter och aspiranter 

Vi kan hjälpa dig som är medlem om du behöver stöd som student eller aspirant. Vi finns på alla utbildningsorter och du är välkommen att engagera dig på din skola och driva på för förbättringar för alla polisstudenter. Till din hjälp har vi också en ombudsman för polisstudenter.

Hör av dig till oss om du har frågor, till exempel om din aspiranttid inte går som du tänkt dig eller om du blir föremål för ett disciplinärende.

Medlemsförmåner 

Du får också ta del av de medlemsförmåner som gäller för studenter och aspiranter. 

  • Olycksfallsförsäkring 
  • Rabatt på friskvård, tågresor, bolån, böcker med mera 
  • Polistidningen 

Bli medlem 

Bli medlem i Polisförbundet. Medlemsavgiften är 300 kronor för hela studietiden. När du blir aspirant betalar du för aspirantmedlemskap. 

Kom ihåg a-kassan 

Under aspiranttiden omfattas du inte av Polisförbundets arbetslöshetsersättning. Därför är det viktigt att tillhöra en arbetslöshetskassa till dess att du blivit fast anställd som polis. 

Polisförbundet är facket för poliser 

Polisförbundet är inte vilket fack som helst. Vi förhandlar om mer än löner. Vi driver på frågor kring allt som rör poliser och utgår från yrkets behov. Tillsammans ser vi till att vi får de bästa förutsättningarna för vår större uppgift. 

Vanliga frågor och svar 

Studieuppehåll 

Om du har studieuppehåll behöver du skicka in en kopia på beviljad ansökan från Polisutbildningen där det framgår tid för studieuppehållet. Du kan mejla uppgifterna till oss. 

Aspiranttjänstgöring 

Om du haft studerandemedlemskap och påbörjar din aspiranttjänstgöring fortsätter du vara medlem. Ditt medlemskap blir då ett aspirantmedlemskap.

Om du inte skulle få en faktura nästa månad kan det ha blivit något fel. Hör i så fall av dig till oss.