– Med Charlotta Lundströms djupa kompetens inom press och opinion, med hennes driv och förmåga att ta sig an och göra skillnad i komplexa frågor, får vi en pressansvarig som kommer att utveckla Polisförbundets arbete, säger Johanna Faijersson, enhetschef medlem, utbildning och kommunikation.

Charlotta Lundström har lång erfarenhet av press- och opinionsbildande arbete. Hon kommer närmast från bostadsbolaget Botkyrkabyggen som vunnit Stora kommunikationspriset för sitt pressarbete. Hon har anlitats som föreläsare och moderator, har tidigare arbetat som pressansvarig på bransch- och intresseorganisationen Sveriges Allmännytta och som journalist.

– Lag och ordning står högt på mediernas agenda, drivet av en bekymmersam våldsutveckling. Mitt i detta kämpar Polisförbundets medlemmar för ett tryggare samhälle. Självklart ska de ha bra villkor, god arbetsmiljö och antalet poliser måste växa på ett ansvarsfullt sätt. Det är några av frågorna som jag ser fram emot att lyfta fram, säger Charlotta Lundström.

Charlotta Lundström tillträdde sin tjänst på Polisförbundet den 1 september.