Hoppa till huvudinnehåll

Avtal

Som medlem i Polisförbundet står du aldrig ensam i frågor som gäller dig och din arbetsplats. Vi förhandlar dina villkor och löner. Här berättar vi om hur det går till och vilka centrala avtal som gäller för dig.

 • Särskilda lönemedel 2022-2024

  Polismyndigheten och Polisförbundet kom i juni 2022 överens om principerna för hur de särskilt avsatta lönemedlen för polislönesatsningar under åren 2022 till 2024 ska användas.

 • Avtalsrörelsen steg för steg

  Din lön och dina arbetsförhållanden förhandlas i en avtalsrörelse. Innan du får en ny lön så har det skett ett antal förhandlingar. Här berättar vi om alla turer i en avtalsrörelse innan du får ett lönebesked.

 • Kollektivavtal

  Kollektivavtal är en överenskommelse mellan arbetsgivare och fack om vilka villkor som ska gälla på arbetsplatsen. Kollektivavtalen tar upp nästan allt som handlar om ditt arbetsliv, till exempel din lön, arbetstid, semester, försäkringar och pension.

 • Så höjde vi lönerna med 20 procent på fyra år

  Polisförbundet förhandlar om löner och villkor och har under de senaste åren förhandlat fram högre löneökningar för poliser än vad andra yrkesgrupper fått.