Hoppa till huvudinnehåll

Vår politik

Vi är rösten för Sveriges poliser och den drivande kraften för en poliskår i framkant. Vi utvecklar kåren tillsammans.

 • För en ansvarsfull polispolitik

  För att poliskåren ska kunna leva upp till sitt uppdrag behöver vi ha rätt villkor och rätt förutsättningar. Här är våra fem förslag till politiska beslut som underlättar för kåren att göra ett bra jobb.

 • För en stärkt samverkan

  Polisförbundets konstruktiva samverkan med polismyndigheterna behöver stärkas. Genom att ta ett gemensamt ansvar kan vi förbättra polisens arbetsmiljö och verksamhet. Här är våra fem förslag på hur det ska gå till.

 • Polisyrket i utveckling 

  Omvärlden och brottsligheten förändras och vi som poliser måste förändras med den för att få de bästa förutsättningar att skydda, hjälpa och ställa till rätta.

 • För en bättre arbetsmiljö

  I polisens arbete är riskfyllda inslag oundvikliga. Därför är din arbetsmiljö som polis en viktig fråga för Polisförbundet. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart yrkesliv som polis.

 • Mer pengar i plånboken

  Högre lön är en av Polisförbundets högst prioriterade frågor och en central uppgift för ett fackförbund. Vi poliser ska ha rätt avvägda löner utifrån yrkets kompetens, svårighetsgrad, ansvar och risker i arbetet.

 • Jämställdhet och mångfald

  Jämställdhet, mångfald och likabehandling är en fråga om mänskliga rättigheter och allas lika värde, det ligger till grund för hela vårt fackliga arbete.

 • Utbildning, vidareutbildning och forskning

  Dagens polisutbildning behöver utvecklas för att rusta kåren för de alltmer komplexa utmaningar vi står inför i samhället. Här är Polisförbundets förslag på hur professionen kan stärkas och utvecklas.