Se videohälsningar

"Tack för att ni står upp för vårt demokratiska samhälle." Se förbundsordförande Katharina von Sydows hyllning.

En hyllning från statsminister Ulf Kristersson.

Rikspolischef Anders Thornberg om att polis är det finaste yrket som finns. 

Justitieminister Gunnar Strömmer om att han är stolt över polisen.

Centerpartiets partiledare Muharrem Demiroks hyllning.

Katja Nyberg, riksdagsledamot Sverigedemokraterna, tackar Sveriges poliser för allt hårt arbete.  

"Vi står bakom er", säger Ebba Busch, energi- och näringsminister.

Martin Marmgren, riksdagsledamot Miljöpartiet, om vikten av att skapa rätt förutsättningar för poliser.

Jämställdhetsminister Paulina Brandberg tackar alla poliser.

En hyllning från Peter "Peppe" Larsson, studentombudsman på  Polisförbundet.

Några hyllningar från Polisförbundet, poliser med flera.

Läs hyllningar

"Tack för att ni hjälpte mina och andras barn under en svår trafikolycka mellan deras skolbuss och en lastbil. De hade änglavakt den dagen och ni tillsammans med annan blåljuspersonal var våra hjältar."

"Tack till alla de poliser som arbetar förebyggande för upplysa våra, äldre, döva, synskadade om hur bedragare går till väga för att lura av dem guld, pengar och andra värdesaker!"

"Jag vill hylla alla medarbetare och chefer på BINR1 samt medarbetare på Barnahus i Västerås, för det engagemang och driv gruppen har och framförallt för den fantastisk gruppsammanhållningen. Gruppen gör alltid sitt bästa och hjälper varandra på bästa sätt och förtjänar en stor hyllning! Tack för att jag får vara en del av denna fantastiska grupp."

"Jag vill hylla mina kollegor i Västmanland. Med stort engagemang, driv och positiv inställning vägleder handledare och instruktörer våra nya polisaspiranter in i polisyrket. De är viktiga förebilder och i mina ögon riktiga stjärnor!"

"Jag vill hylla alla som jobbar på Fagersta Polisstation, vilket fantastiskt gäng och vilken gemenskap och familjär stämning!"

"Jag vill gärna vara med och hylla polisen Motala! För ett starkt LPO, för gemenskapen, samarbetet och hur vi tar hand om varandra!"

"Jag skulle vilja hylla turlag 3 & 4 på Enköpingspolisen för deras engagemang i sitt polisarbete samt deras välkomnande och tiden de lade ner på att utbilda mig under min praktikvecka."

"Vi hyllar utredningsjouren Dalarna som trots ständig resursbrist har ett högt engagemang i arbetet och alltid bjuder på ett gott skratt!"

"Jag önskar hylla min kollega i Piteå som är en fantastisk förebild och mentor på alla sätt."

"Jag vill hylla Team C i LPO Haninge/Nynäshamn. Ni är alla grymma och sliter hårt! Tack för att jag får vara en del av det."

"Jag vill hylla alla kollegor på Polisförbundet för allt jobb ni gör för oss andra. Tack för att ni finns! Och tack för att ni höjt foderlegan för oss hundförare, Ob-ersättningen, friskvårdsbidraget mm. Och så vill jag hylla vår gruppchef på hundenheten i Norrbotten för det goda arbete han gör som chef för oss hundförare i Norrbotten." 

"Jag vill hylla Karlskoga polisstation, jag är aspirant och placerad där. Har varit där i 5 veckor och de är helt otroliga. Vilken energi! Vilken stämning! Och jag är trygg i att kunna fråga precis alla och det finns ingen prestige. Trivs redan så bra att jag hoppas jag får stanna när jag är klar."

"Jag skulle vilja lyfta IGV Uppsala. Det är slitsamt vissa perioder men kollegorna gör att det är värt varenda minut. Positiv stämning i korridoren och en trivsam arbetsplats." 

"Jag vill hylla de Internationella Operativa Handläggarna (IOH) i Stockholm och Sverige för ett fantastiskt arbete. Alltid hjälpsamma." 

"Jag hyllar polisens brottsförebyggare - kommunpoliser, områdespoliser, nationella/regionala och lokala brottsförebyggare. Fortsätt att sprida ert driv, engagemang och kunskap om det proaktiva förhållningssättet. Aldrig varit så aktuellt och viktigt som nu. Ni alla är viktiga och fantastiska!"

"Jag vill hylla Idres två fantastiska poliser! Ni gör ett enormt arbete för byn och hela norra Dalarna!"

"Alla grymma polislärare på polisutbildningen i Växjö."

"Områdesgrupp 17 i Helsingborg, fantastiska kollegor och människor rakt igenom."

"Vill hylla alla fantastiska polislärare på polisutbildningen i Borås." 

Varför anordnar Polisförbundet Polisens dag?

Varje år arrangerar vi Polisens dag och i år är syftet att hylla det viktiga arbete som poliser gör för att skapa ett tryggt samhälle. Vi vill också synliggöra olika delar av världens bästa yrke.

Så jobbar Polisförbundet

Därför är det smart att gå med i Polisförbundet

Följ oss i sociala medier

Följ oss i sociala medier för att ha full koll på Polisens dag och våra andra aktiviteter. Vi finns på Facebook, Instagram, X (Twitter) och Linkedin.