Som medlem i Polisförbundet står du aldrig ensam i frågor som gäller dig och din arbetsplats. Vi förhandlar dina villkor och är din röst – för ett bättre arbetspass med ökad trygghet, högre lön och bättre arbetsmiljö. Det kan många medlemmar vittna om. Här kan du höra tre av dem.

Carl blev hotad i sitt hem – fick rättshjälp från förbundet

Trots att en kriminell person hotat Carl i hans hem fick han inget målsägandebiträde genom tingsrätten. Istället fick han hjälp genom Polisförbundet.

Ta reda på hur vi kan stödja dig juridiskt om du är medlem.

Boel fick för låg lön som gruppchef – fick hjälp att förhandla

När Boel blev gruppchef i Göteborg city reagerade hon på att hon hamnade bland de lägsta i lön, trots att hon har dubbelkompetens som både jurist och polis. Därför vände hon sig till Polisförbundet.

Ta del av våra tips till dig som byter funktion.

Leif fick hörapparat – och 44 000 kronor

Efter flera år som trafikpolis fick Leif en hörselskada. Försäkringskassan ville inte godkänna bullerskadan som en arbetsskada. Då vände sig Leif till Polisförbundet där han är medlem.

Ta del av våra råd till dig som råkar ut för en arbetsskada.

Robert vann striden – skyddsvästar till alla poliser

När Robert var ny som skyddsombud var skyddsvästar ingen självklarhet. Först efter ett par års kamp mot arbetsgivaren och med stöd hos Arbetsmiljöverket fick tunnelbanepolisen – och därefter alla poliser i yttre tjänst – lätta skyddsvästar på 1990-talet.

Läs mer om vårt arbete med arbetsmiljö.